GermanLook Forums  

Go Back   GermanLook Forums > Clubs From Around The World > VolkSport Käfer Gruppe

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #16  
Old March 15th 2010, 00:22
NO_H2O's Avatar
NO_H2O NO_H2O is offline
Administrator
 
Join Date: Aug 2002
Location: Stockbridge, GA.
Posts: 2,810
It was good to meet you Johnntvee. I had to get a pic of you prepping your fine ride for the judges. My hat is off to you for a great looking car.
__________________
NO_H2O
72 1302 Smack Black GL
73 Bus (2L CIS Powered)
66 Beetle, 73 Standard Beetle
72 Pinzgauer 710M
Volksport Kafer Gruppe
Reply With Quote
  #17  
Old March 15th 2010, 01:00
johnnyvee's Avatar
johnnyvee johnnyvee is offline
Registered User
 
Join Date: May 2006
Location: Jacksonville,Fl
Posts: 130
here are a few pics, my bro was trying his new lens














Reply With Quote
  #18  
Old March 15th 2010, 01:04
johnnyvee's Avatar
johnnyvee johnnyvee is offline
Registered User
 
Join Date: May 2006
Location: Jacksonville,Fl
Posts: 130
more













more later
Reply With Quote
  #19  
Old March 15th 2010, 09:50
oasis's Avatar
oasis oasis is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: timonium, md usa
Posts: 1,290
Haha, the fisheye photo in the one pic makes one car look like a curved-screen oval.

Great job everyone. Congrats to Nigel. I'll look at the pics my work computer is blocking when I get home.

I'll be coming to shows once I get a ride again. I have been snooping around a little but stopped really looking in earnest since August. I'm starting to warm up to a few possibilities and will beat the bushes again soon.
__________________
(2004-2008): 1971 1302 w/2056
Searching for a new project ...
Reply With Quote
  #20  
Old March 15th 2010, 15:59
vwdreaming vwdreaming is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Fayetteville,GA
Posts: 21
yes that was me johnnyvee sorry didnt talk much had to get back to the wife and kid. i was doing a quick walk throu while they were getting warm in the truck
your car looked great
Reply With Quote
  #21  
Old March 15th 2010, 16:44
zen's Avatar
zen zen is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Location: atlanta, ga
Posts: 2,946
Quote:
Originally Posted by Lazarus View Post
ive been wondering where you were. why are you pulling the engine and trans out?
Well, it was originally because I have been getting a nasty thump when hitting certain bumps and indications were that my front tranny mount was shot. An engine and tranny removal later indicates that it is perfectly fine. so goes my history with this car.

I have been wanting to swap gearing anyway, so it isn't a total wash, but I am left not knowing what the hell is making that very bad sound. I am now suspecting the rear tranny bolts as one was not too tough to get off. I am going to recheck my spring plates as well.

Several other plans for the car while it is back apart again. Hopeful to have it on the road in a couple of months.

Sorry I missed this show. Looks like it was fun and some good weather. I WILL see you at some other shows this year though.
__________________
zen
'73 2316 TIV GL Standard Bug (quasi)


Company Branding, Graphic Design, and Web Services at DigiVinci Design
Reply With Quote
  #22  
Old March 15th 2010, 21:05
wrenchnride247's Avatar
wrenchnride247 wrenchnride247 is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: Cleveland,TN
Posts: 1,272
Zen, while you have the drive train out, check your trailing arms out. I remember sometime ago someone on here (maybe you?) being instructed to place both the spacer's at the pivot bolt on the OUTSIDE of the arm. After bolting everything up like this I flipped the car on its side (rotisserie's are SO nice ) and noticed the spring plates being drawn in to connect to the arms. This made the two bolt heads for camber and height adjustments on the 944 spring plates rub the shock towers. I then swapped the spacer's to the INSIDE and got a better alignment for bolting to the arms, and gave some more clearence for the springplate bolts. This is just something to check for the noise you're hearing maybe. Although the trans cradle bolt loose could be it... just something else to check while your under there.
__________________
1970 T1 W/MassIVe 2913cc RAT/?EFI? w/direct fire (very soon) and 915 trans

1962 SC 1776cc SP 944NA brakes, 993 wheels

VKG
Reply With Quote
  #23  
Old March 15th 2010, 22:22
NO_H2O's Avatar
NO_H2O NO_H2O is offline
Administrator
 
Join Date: Aug 2002
Location: Stockbridge, GA.
Posts: 2,810
I remember looking under your car as you loaded the clutch to check the front mount and the transaxle DID rock up at the forward end much like a broken fwd trans mount. Maybe the rubber is a bit week. I would replace it and get a mid-mount.
__________________
NO_H2O
72 1302 Smack Black GL
73 Bus (2L CIS Powered)
66 Beetle, 73 Standard Beetle
72 Pinzgauer 710M
Volksport Kafer Gruppe
Reply With Quote
  #24  
Old March 16th 2010, 20:47
wrenchnride247's Avatar
wrenchnride247 wrenchnride247 is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: Cleveland,TN
Posts: 1,272
Quote:
Originally Posted by johnnyvee View Post
here are a few pics, my bro was trying his new lens
Nice pix...cool lens!
__________________
1970 T1 W/MassIVe 2913cc RAT/?EFI? w/direct fire (very soon) and 915 trans

1962 SC 1776cc SP 944NA brakes, 993 wheels

VKG
Reply With Quote
  #25  
Old March 16th 2010, 22:45
johnnyvee's Avatar
johnnyvee johnnyvee is offline
Registered User
 
Join Date: May 2006
Location: Jacksonville,Fl
Posts: 130
more





Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
© www.GermanLook.net 2002-2017. All Rights Reserved